Η Ευρωζώνη δεν θα εκταμιεύσει επιπλέον κονδύλια για την Ελλάδα στη συνάντηση [των υπουργών Οικονομικών] στην Μπρατισλάβα αυτό τον μήνα, αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η γερμανική Handelsblatt Global επικαλούμενη Ευρωπαίους διπλωμάτες, όπως σημειώνει το Reuters.

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της γερμανικής εφημερίδας, οι διπλωμάτες αναφέρουν ότι η Αθήνα έχει εφαρμόσει μόλις τις δύο από τις 15 πολιτικές μεταρρυθμίσεις που είναι στα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση των κεφαλαίων. Πάνω από όλα, αναφέρουν, η Ελλάδα εμφανίζει καθυστερήσεις στην ιδιωτικοποίηση κρατικών περιουσιακών στοιχείων.

Η Handelsblatt Global αναφέρει ότι το Eurogroup είχε εγκρίνει μια δόση ύψους 10,3 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα τον περασμένο Μάιο. Τα 7,5 δισ. ευρώ έχουν ήδη μεταφερθεί στην Αθήνα, ενώ το υπόλοιπο αναμένεται να φτάσει μέσα στο φθινόπωρο.

Σύμφωνα με τους διπλωμάτες, το Eurogroup θα συζητήσει μόνο την έκθεση προόδου για την Ελλάδα.

Οι δηλώσεις αυτές έρχονται μόλις λίγες ημέρες μετά το μήνυμα του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Klaus Regling ότι η Ελλάδα μπορεί να εξασφαλίσει τα μέτρα ανακούφισης του χρέους "πολύ σύντομα" εάν εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που δεν έχουν ακόμα υλοποιηθεί.