Διευρύνονται οι απώλειες αυτήν την ώρα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με την αγορά να βλέπει να διαψεύδονται οι προσδοκίες για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, καθώς οι δυσκολίες και τα αδιέξοδα πληθαίνουν.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 1,81% στις 628,14 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 23,6 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 36,5 εκατ. τεμάχια. Πτώση 2,14% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.698,95 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 3,94% στις 841,26 μονάδες.

Η προσδοκία που ανέβαζε το ΧΑ από τα μέσα Νοεμβρίου, δηλαδή να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση εντός του έτους, φαίνεται ότι αποδεικνύεται φρούδα, καθώς τα αδιέξοδα για τη συμφωνία αποδεικνύονται ανυπέρβλητα. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κυβέρνηση για να ολοκληρώσει την δεύτερη αξιολόγηση βρίσκονται πλέον στην επιφάνεια, σε όλο τους το μέγεθος, με την αγορά να λαμβάνει ως αρνητικό δείγμα προόδου τις επαφές του πρωθυπουργού στην Ευρώπη, με στόχο να "επιτύχει" πολιτική συμφωνία.

Όπως αναφέρει το
Capital.gr γίνεται όλο και πιο σαφές, σύμφωνα μεαρμόδιες πηγές, ότι η συνολική συμφωνία για την 2η αξιολόγηση, το μεσοπρόθεσμο (2017- 2020) και τον ρόλο του Ταμείου είναι "καθαρά πολιτική" και πρέπει να αναζητηθεί σε "υψηλότερο" επίπεδο. Άλλωστε, εξηγούν, ότι το "χάσμα" των απόψεων μεταξύ των θεσμών που έχει φανεί πλέον σε όλη του την έκταση καθρεφτίζει και τις διαφορές στις "εντολές" που έχουν λάβει τα κλιμάκια των θεσμών που βρίσκονται στην Αθήνα...

Και σαν να μην έφτανε αυτό, λίγη ώρα πριν έγινε γνωστό ότι πηγές του πρακτορείου ΜΝΙ αναφέρουν ότι υπάρχει πολιτικό αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις. Η δεύτερη αξιολόγηση μπορεί να διαρκέσει ακόμη και μέχρι τον Μάρτιο, ανέφεραν ευρωπαϊκές πηγές, μόλις δύο 24ωρα πριν την επίσκεψη Τσίπρα στο Βερολίνο και στη
Merkel.